Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@09:33:39 GMT

شرح قصه عشق لیلی و مجنون در صحنه تالار هنر اصفهان

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۰۱۴۴

شرح قصه عشق لیلی و مجنون در صحنه تالار هنر اصفهان

گارگردان و نویسنده نمایش "لیلی و مجنون" در تشریح اثر خود گفت: بازیگر خوانندگان این اُپُرا که گونه‌ای از نمایش یا اپرای تئاتر است همراه با آواز فراوان ( خوانندگان همان بازیگران هستند) به ایفای نقش‌های خود می پردازند.

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، عرشیا شفیعیون با بیان اینکه شعرهای کتاب لیلی و مجنون اثر نظامی گنجوی توسط بازیگران در حالی خوانده و اجرا می‌شود که داستان به روایت اصلی دلدادگی لیلی و مجنون پایبند بوده و براساس مقتضیات دراماتیک با ذهنیات نویسنده و کارگردان آمیخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین اضافه کرد لیلی و مجنون، معروف ترین نمونه عشق ناکام در سنت ادبی ما هستند. داستان قیس نامی که عاشق لیلی، دختر بزرگ قبیله می شود ولی پدرش او را به مجنون  نداد و درعوض به تاجری به نام ابن السلام داده می شود. پس از این واقعه شخصیت مجنون سر به بیابان گذاشته و صحراگردی را پیشه خود می کند و ادامه داستان که دیدن آن را به شما پیشنهاد می کنیم 

 کارگردان بیان داشت: این اثر با دقت هرچه تمام با بهره‌گیری از مطاعات گسترده‌ی در حوزه‌ی ادبیات ملی و نمایشی، قصه‌ی عاشقانه‌ی «لیلی و مجنون» به‌تصویر کشید‌ه شده است که علاوه‌بر روایات اپرا گونه اثر نورپردازی وایجاد فضاسازی مناسب با حال‌وهوای نمایش به جذابیت اثر افزوده است؛ به گونه ای که دکور به شکل کتابی بزرگ است و نوازندگان و خوانندگان روی آن در طبقه بالا  قراردارند و بازیگران لا به لای صفحات کتاب وقایع را بازی می کنند 

شفیعیون در ادامه  صحبت هایش بیان نمود: داستان لیلی و مجنون در ادبیات جهان نمونه های فراوانی دارد اما نظامی گنجوی بود که با آن منظومه خواندنی اش داستان را به این اسم جاویدان کرد و اسم مجنون را به عنوان نماد دلداگی مطرح نمود.

وی در خصوص جزئیات و تغییرات و شیوه اجرا اظهار داشت: این اثر هم به لحاظ ساختاری و هم محتوایی با آثار قبلی متفاوت است چرا که متن شاعرانه و عاشقانه آن اینگونه ایجاب کرده است.آنچه که بیش از پیش نمایان است توازن نقش ها بین بازیگران شناخته شده و بازیگران جویای نام است؛ در آثار قبلی معمولا نقش های بسیار مهم را فقط بازیگران باتجربه ایفا میکردند، اما در این اثر بسیاری از نقش های اصلی قبلا هیچ سابقه بازیگری نداشته اند و صرفا در دوره کارگاهی رایگانی که برگزار شده آموزش بازیگری دیده اند.

این کارگردان در مورد دلیل انتخاب این عنوان و اثر گفت: اپرا تئاتر لیلی و مجنون با اقتباس از داستان لیلی و مجنون نظامی و شاعران هم دوره اش از معدود اپرا تئاترهای ایرانی است که برای اولین بار پیوند تئاتر و موسیقی حقیقی را رقم زده است.

وی بیان داشت: بسیاری از بازیگران و خوانندگان این نمایش طی یک سال آموزش دیده تا بتوانند پیوند مابین موسیقی و نمایش را برقرار کرده و به استانداردهای اپرا نزدیک شوند. زبان گویا و ریتمیک، جلوه های ویژه، موسیقی قابل فهم و صحنه ی عامه پسند و بازیگران مردمی از ویژگی های بارز و متمایز کننده ی این نمایش است. شفیعیون

نمایش لیلی و مجنون از یکم الی بیست و هفتم خرداد ما 1401 در تالار هنر اصفهان/ دفتر تخصصی هنرهای نمایشی شهرداری به روی صحنه خواهد رفت و علاقمندان تماشای آثار نمایشی می توانند به صورت اینترنتی و با مراجعه به سایت گیشه 8 اقدام به تهیه بلیط نمایند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تالار هنر اصفهان تئاتر لیلی و مجنون لیلی و مجنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ اعلام شد.

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت ۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۵ هزار و ۳۱۷ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۱ میلیارد و ۲۳۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت ۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۸۴۱ مخاطب توانست به فروشی معادل ۱۱۵ میلیون و ۹۷۴ هزار تومان برسد.

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۵۲ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۸۳ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۲۱ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۸۰۵ مخاطب، فروشی معادل ۲۷۳ میلیون و ۵۸۱ هزار تومان داشته است.

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۶۴۲ مخاطب به فروشی معادل ۱۹۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است،‌ با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۶۶۴ مخاطب به فروشی معادل ۶۸ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزار تومان روی صحنه رفته است، با ۱۷ اجرا، ۴۶۷ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۴۴ میلیون و ۴ هزار تومان دست پیدا کرده است.

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا میزبان ۲۲۲ مخاطب بوده و به فروش ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳به صحنه رفته است؛ نهمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۴۳۱ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم‌بها، مهمان و تخفیف‌دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۷ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان فروخته است.

همچنین نمایش «جادوی شهرزاد» به کارگردانی احمد دهقان نیز که اجرای خود را از ۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ آغاز کرده است با ۴ اجرا توانسته است ۲۰۴ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۷ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان فروش داشته است.

در تالار هنر، نمایش«انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالنی با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۱ هزار و ۱۰۰ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۱ میلیون و ۱۸۱ هزار تومان دست پیدا کند.

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ ۱۴۰۳ در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است، با ۲۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۱ هزار و ۱۳۲ تماشاگر را جلب کند و فروش ۷۸ میلیون و ۴۶۸ هزار تومانی داشته باشد.

نمایشنامه‌ «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری نمایشنامه‌خوانی شد، با ۳ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزار تومان، توانست ۶۷۵ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۵۵ میلیون و ۸۸ هزار تومانی برسد.

کد خبر 6097144 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • صحنه‌هایی از فیلم جدید محمدرضا فروتن پس از ۵ سال | ببینید
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • «گالیله» یک میلیاردی شد
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • ده هزار نفر «شازده کوچولو» را دیدند
  • استایل و پوشش متفاوت بازیگران زن در پشت‌صحنه یک تئاتر | تصویر
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند